Meiltä vastuullisesti sähköä kautta maan | Hangosta ⇔ Nuorgamiin

Pörssisähkö

Mitä tarkoittaa spot-hinta ja miten se muodostuu?

Lue lisää

Pörssisähkö

Pörssisähköä ostetaan sähköpörssissä, jossa sähkön kulloinenkin hinta muodostuu päivittäin sen kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Lue lisää

Erilaiset sähkösopimukset

Sähkösopimuksen tekeminen tai kilpailuttaminen voi tuntua joskus aikamoiselta termiviidakolta! On kiinteä- ja markkinahintaisia sopimuksia, toistaiseksi voimassa olevia ja määräaikaisina.

Lue lisää

Sähkövertailu

Kun vertailet sähkön hintaa, kiinnitä huomiota, että vertailet keskenään samantyyppisiä sopimuksia ja niiden ehtoja. Pelkkien hintojen vertaileminen ei kannata, jos ehdot tai hinnanmuodostus ovat hyvin erilaisia.

Lue lisää

Sähkösopimus opiskelijalle

Muutto uuteen tai ensimmäiseen omaan asuntoon on monelle opiskelijalle ajankohtainen ja jännittävä asia. Yksi tärkeimmistä muuttovalmisteluista on sähkösopimuksen tekeminen.

Lue lisää

Edullinen sähkösopimus

Halpaa sähköä etsivä törmää varmasti toinen toistaan parempiin tarjouksiin. Edullista sopimusta etsivän kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutama asia ennen sähkösopimuksen solmimista.

Lue lisää

Kotimainen tuulivoima

Suomalainen tuulivoimatuotanto vakauttaa energiaomavaraisuutta. Kotimaisen tuulisähkön tuotanto kasvoi vuonna 2023 peräti 25 %.

Lue lisää

Suomen tuulivoimalat

Vuoden 2023 lopulla Suomessa oli yhteensä 1601 toimivaa tuulivoimalaa, joiden yhteinen kapasiteetti oli 6949 MW. Samana vuonna tuulivoimalat tuottivat 14,4 TWh sähköä, mikä kattoi noin 18 prosenttia maan sähkönkulutuksesta.

Lue lisää

Ydinvoima Suomessa

Ydinvoiman etu perustuu sen kykyyn tuottaa valtava määrä energiaa pienellä polttoainemäärällä. Vaikka ydinvoimalaitosten rakentaminen vaatii suuria investointeja, niiden pitkä käyttöikä tekee niistä kustannustehokkaita.

Lue lisää

Kaukolämpö

Kaukolämpö on yleisin lämmitysmuoto Suomen kaupungeissa ja taajamissa. Se on erityisen kustannustehokasta tiheästi rakennetuilla alueilla ja suurissa rakennuksissa.

Lue lisää

Sähkön säästäminen

Kodin sähkölaskua voi pienentää ja sähkönkulutusta vähentää jopa 3 000 kWh vuodessa seuraamalla ja muokkaamalla kulutustottumuksia.

Lue lisää

Sähkön hinta Suomessa

Sähkön hinta nousi energiakriisin myötä vuonna 2022 ennätyslukemiin. Nyt hinnat ovat laskeneet merkittävästi ja nopeammin kuin odotettiin, mutta ovat silti korkeammalla tasolla kuin ennen kriisiä.

Lue lisää

Tuulivoima ja ympäristöystävällisyys

Valitsemalla tuulisähkön omaksi käyttösähköksi voit merkittävästi vähentää omaa hiilijalanjälkeäsi. Pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus – tuulisähkön käyttö voi vähentää hiilijalanjälkeäsi jopa viisi prosenttia vuodessa.

Lue lisää

Vesivoima

Vesivoima on merkittävä uusiutuvan energian lähde, jolla on keskeinen rooli sääriippuvaisessa sähköntuotannossa. Suomessa sillä on erityinen asema energian toimivuuden ja käyttövarmuuden kannalta sen säätöominaisuuksien ja varastointikyvyn vuoksi. 

Lue lisää

Muutto ja kytkentä

Kiireisen ja stressaavan muuton keskellä sähkösopimuksen tekeminen saattaa unohtua. Jos näin on käynyt, on tärkeää ottaa heti yhteyttä sähköyhtiöön. Sähkösopimus voi tulla voimaan jopa saman päivän aikana.

Lue lisää

Aurinkovoima

Aurinkovoima on puhdas, uusiutuva ja lähes rajaton energialähde, jonka ympäristövaikutukset ovat vähäisiä. Se tarjoaa monia taloudellisia, ympäristöön liittyviä ja käytännön etuja, mikä tekee siitä houkuttelevan ja kestävän energialähteen.

Lue lisää

Mitä on kausisähkö

Kausisähkö on yksi kolmesta yleisimmästä sähkösopimustyypistä. Sähkösopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta ja sähkönkulutuksesta, ja kulutuksen hinta voi vaihdella suuresti riippuen kiinteistön koosta ja sähköä käyttävien henkilöiden määrästä.

Lue lisää

Yleissähkö

Yleissähkö ei erottele, käytätkö sähköä yöllä vai päivällä, kesällä vai talvella. Se sopii takuuvarmasti kaikenlaiseen sähkönkäyttöön, olipa kyseessä sähkölämmitteinen kohde tai ei.

Lue lisää

Sähkösopimus omakotitaloon

Omakotitalossa sähkönkulutus on yleensä korkeampaa kuin muissa asumismuodoissa, sillä neliöitä, asukkaita ja sähkölaitteita on enemmän. Sähkösopimuksen valinta omakotitaloon kannattaakin tehdä harkiten, sillä sopiva sopimus voi tuoda säästöjä ja helpottaa talouden suunnittelua.

Lue lisää

Kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteä sähkön hinta pysyy samana, vaikka markkinahinnassa tapahtuisikin muutoksia. Siksi se on vakaa ja huoleton vaihtoehto.

Lue lisää

Sähkön alkuperä

Sähkösopimusten merkittävin ero ympäristön ja arvojen kannalta on sähkön alkuperä. Sähkön tuotannossa on suuria eroja, eikä halvin sähkösopimus aina ole paras vaihtoehto.

Lue lisää

Sähkösopimus opiskelijalle

Millainen sähkösopimus on paras pieneen kerrostaloasuntoon?

Lue artikkeli

Sähkösopimuksen kilpailutus - se kannattaa!

Lue vinkit siihen, että miten sähkösopimus tulisi kilpailuttaa ja mitä hyötyjä siitä on. 

Lue lisää

Kilpailuta sähkösopimus

Kuinka löytää sopiva sähkösopimus juuri Sinun kulutustottumuksillesi

Lue lisää

Millainen on halvin sähkösopimus?

Kuinka löytää juuri sinun kulutustottumuksiin halvin sähkösopimus?

 

Me toimitamme sähköä ympäri Suomen!

Oletko muuttamassa Tampereelle, Helsinkiin tai Turkuun? Me toimitamme sähköä kaikkialle Suomeen! 

Lue lisää

Teimme Ekoteoista todellisuutta

Lunastimme EKO-energia -sertifikaatin sekä uusiutuvan energian alkuperätakuun koko viime vuoden sähkönmyynnillemme.

Pörsissähkön SPOT -hinta

Miten pörssisähkön hinta muodostuu.

Lue lisää